اصلاح آیین نامه اجرایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی/وظایف سنگین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت
رئیس اتحادیه انجمنهای علوم گیاه پزشکی ایران اعلام کرد: دولت با هدف حل مشکلات و نارساییهای موجود در خصوص وضعیت ایمنی غذا و آلودگیهای مختلف غذایی، آیین نامه اجرایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی موضوع بند (ب) ماده (۷) قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور را اصلاح کرد.
رئیس اتحادیه انجمنهای علوم گیاه پزشکی ایران در گفتوگو با پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی، گفت:دولت با هدف حل مشکلات و نارساییهای موجود در خصوص وضعیت ایمنی غذا و آلودگیهای مختلف غذایی، آیین نامه اجرایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی موضوع بند (ب) ماده (۷) قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور را اصلاح کرد.
محمدرضا رضاپناه افزود: متن اصلاحی آیین نامه مذکور با تأکید بر استفاده از ساختارها و ظرفیتهای قانونی موجود نظیر شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و سازمان غذا و دارو تهیه شده تا با استفاده از ظرفیت آیین نامه اجرایی موصوف، ضمن وضع تکالیف مغفول برای دستگاههای سیاستگذار و ناظر بر حوزه ایمنی غذایی (وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی) از طریق ایجاد ساختار مجازی و فرابخشی برای سیاستگذاری اجرایی و نظارت بر سلامت مواد غذایی ذیل شورای عالی سلامت، از ایجاد ساختارهای جدید پرهیز شود.
وی گفت:به موجب این اصلاحیه، سلامت و ایمنی غذایی شامل عاری بودن غذا از آلایندهها، مطابق استانداردهای موجود است، بطوری که غذا سبب آسیب به مصرف کننده نشود و مشروط بر اینکه طبق دستورالعملهای مربوط آماده یا مصرف شود.
رضاپناه تصریحکرد: همچنین «ارزیابی خطر»، از دیگر تعاریف مندرج در این آیین نامه به عنوان فرایندی علمی است که شامل مراحل شناسایی خطر، ارزیابی در معرض خطر بودن و توصیف خطر است.
وی افزود:دولت وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی را موظف کرد به منظور یکپارچه سازی و تجمیع امور مرتبط با غذا و تغذیه نسبت به پیشنهاد اصلاح ساختار تشکیلاتی خود ظرف مدت شش ماه از ابلاغ این اصلاحیه به سازمان اداری و استخدامی کشور جهت تصویب، اقدام نمایند.
رضاپناه تصریح کرد: همچنین وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی موظف شد با همکاری سازمان ملی استاندارد و وزارت جهادکشاورزی ظرف شش ماه از ابلاغ این اصلاحیه، برنامه جامع ارتقای سلامت و ایمنی غذایی جمهوری اسلامی ایران را مشتمل بر ارتقای زیرساختهای ارزیابی خطر، ارتقای نظام بازرسی و نظارت بر ایمنی مواد غذایی، تقویت زیرساختهای سلامت و ایمنی غذایی و توانمندسازی کشاورزان در زمینه تولید محصولات سالم گواهی شده و ارگانیک و سایر موارد ضروری، تنظیم و پس از تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور به تصویب شورای عالی برساند و سازمان برنامه و بودجه کشور در سقف منابع موجود و در چارچوب ضوابط بخشنامه بودجه سنواتی، اعتبارات مربوطه را در لایحه بودجه سالانه کل کشور پیشبینی و طبق برنامه جامع و براساس گزارش نظارتی، در اختیار دستگاههای ذیربط قرار میدهد.
انتهایپیام/